Er du fingernem og opptatt av miljøet? Reparer ødelagte ting og bruk dem på nytt!

Dagens forbrukersamfunn er en av de største utfordringene for miljøet vårt. Så fort noe går i stykker kaster vi det på søppelfyllingen og kjøper noe nytt. Slik bidrar vi til at søppelfyllingene fylles opp, og vi stimulerer til mer produksjon som gir store CO2-utslipp. Men med litt kreativitet og godt håndverk kan de fleste ting repareres og brukes igjen, eller kanskje du kan bruke delene til å lage noe helt annet?

De fleste ting kan repareres! En ødelagt glidelås kan byttes, falmede bokhyller kan males og møbeltrekk kan byttes. Helt ødelagte møbler kan demonteres og settes sammen til noe nytt. Kanskje kan du sy om en fillete bukse til en shorts, og forvandle det gamle fotoapparatet til en original blomsterpotte eller borddekorasjon? Kun kreativiteten setter grenser for hvordan du kan gjenbruke tingene dine.

 

Gaver med mening gir en dobbelt så god følelse for både giver og mottaker

I advents- og juletiden ser vi forbrukersamfunnet vårt på sitt verste. Barnas pakkekalendere skal fylles opp med 24 flunkende nye gaver, og på julaften avsluttes det hele med en skikkelig pakke-bonanza. Men hvor mange av gavene setter vi ordentlig pris på?

Gi heller bort en gave som mottakeren virkelig har bruk for, og gjerne noe håndlaget. Bruk de talentene du har og gi bort gaver med personlig preg, som en strikkegenser, heklet barneteppe, hjemmelaget bringebærsyltetøy eller en hjemmesnekret spark. Et annet godt og miljøvennlig tips er å gi bort opplevelser som en kinotur, SPA-opphold eller middag på en god restaurant.