Julen kommer like overraskende på noen hvert eneste år. Det er noen av oss som alltid er tidlig ute med gavene, og noen av oss får gjort alt i siste liten. Uansett i hvilken kategori man befinner seg, så ser det ut til at det blir jul hvert år uansett, og det er sjelden man skuffer noen med gaven som er kjøpt.

gave

Kjøp noe personlig

Julen er en høytid som de fleste av oss er glad i, og det er en tid hvor vi virkelig kan vise våre nærmeste hvor mye vi egentlig bryr oss. Det er en tid hvor vi skal virkelig sette pris på hva vi har, og ikke minst på hvem vi har rundt oss. Det kan noen år virke umulig å finne den perfekte gaven til noen man er glad i, men det gjelder virkelig å sette seg ned og tenke litt over hva man vet om personen. Hvis det er noen som står en nær, så klarer man trolig å tenke på noe som kan glede. En personlig gave er alltid noe som blir satt pris på. Et eksempel kan være at hvis man vet at personen har alt han eller hun trenger, så gå for en opplevelse i gave istedenfor. Ta med personen på middag, inviter på en dag i hoppbakken eller spander en spadag. Det er kun fantasien som setter grenser, og selvfølgelig pengene også. La julgave 2016 være en gave som personen neppe vil glemme.

Ønskeliste

Det er jo ikke bare de aller nærmeste som skal ha gaver. Det er gjerne venner og noen ganger også kollegaer som skal få en liten gave til jul. For å finne den perfekte gaven så går det an å legge inn litt forarbeid og fiske etter noen ønsker. De fleste har noe i tankene om hva de ønsker seg eller mangler. Hvis man tar opp dette, og kan få personen til å fremme sine ønsker, så er det plutselig litt enklere å kjøpe den perfekte gaven. Hvis det gjelder familiemedlemmer, kan det også være mulig å be om en ønskeliste. Hvis det for eksempel er barn som skal motta gavene, kan det lønne seg å spørre foreldrene om det er noe barna trenger eller ønsker seg. Hvis man gjør det, så vil man slippe å bomme på gaven.

Lag noe selv

Personlige gaver kan være så mangt, men det ikke mange tenker over, er at det går an å lage gaven selv. De aller fleste vil trolig sette pris på en eske med hjemmelaget konfekt eller et flott glass fylt med de beste julekakene. Hvis man har en hobby som går ut på å lage ting, kan det også være en flott gave. Et par hjemmestrikkede sokker kan absolutt falle i smak, eller kanskje en lue og et par votter som matcher. Det går også an å bruke internett til litt tips og triks til enkle gaver som man kan lage hjemme, og som helt klart vil bli tatt imot som en personlig gave med mye omtanke bak.