Når man virkelig vet hva man vil i livet, så bør man gå for det. Det kan være å ta en utdannelse som tar 5 år av livet ditt, eller å gjøre hobbyen om til virksomhet. Da gjør man jo akkurat det man elsker å holde på med, og i tillegg kan man tjene til livets opphold.

Det er faktisk ganske lurt å gå fra hobby til næring, da det fins mange fordeler når man starter opp. Selv de som ikke har oppsparte midler kan få det til, da refinansiering uten sikkerhet har blitt mer og mer vanlig. Betingelsene kan bli enda bedre om du kan vise til en forretningsidé eller en markedsundersøkelse om dine produkter.

Bruker hobby som sondering

Med sondering mener vi at man skal være oppmerksom på hvilke tilbakemeldinger man får. Dersom du allerede har en lang kundeliste og stadige etterspørsler på dine produkter, så ville vi ikke ha nølt. Det er bare å kjøre på, som de sier.

Sondering er noe man kan gjøre med noen enkle knep:

  1. For det første kan du spørre sine venner og bekjente om hva de synes om produktene dine, og dessuten be dem spre ordet.
  2. Det andre man bør gjøre er å lage en spørreundersøkelse på sosiale media. Da får man for eksempel en pekepinn på hva man kan selge produktene for.

Husk at inntekt fra hobby ikke er skattepliktig

Fordelen med hobby kontra næring er ganske betydelig. Det vil si, er man usikker på hva man vil, så kan man bruke hobbyen i 5 år før man må bestemme seg. Dersom man har kostnader forbundet med oppstarten, kan man få skattefradrag.

Når hobbyen gir så mye tilbake at man kan begynne å leve av hobbyen, så bør man gå over til å drive foretak. Dette fordi det gir nye fordeler som næringsdrivende. Man kan styre sin egen hverdag, gjøre akkurat det man selv vil og tjene penger mens man sover. Men det er mye å sette seg inn i, så bruk de 5 årene godt. Da er du klar til å leve ut drømmen din.