Spillkonsoller er noe man vanligvis finner på gutterom eller i TV-stuen til en barnefamilie, siden elektroniske spill for det meste fenger de unge. Videospill kan ofte koste en god del penger, og siden voksne vanligvis har andre prioriteter, både når det gjelder tid og økonomi, ser man sjelden voksne spille elektroniske spill.

 

Spill på skjermMen nå når vi lever i smarttelefonenes tidsalder, finnes det en mengde spill som er lett tilgjengelige og ikke koster noen ting å skaffe seg. Mange som for lengst har passert tenårene, har vært svært betatte av mobilspillet Pokémon Go, blant annet fordi spillet krever at du går ut og beveger deg. Noen bruker det som tidsfordriv mens de går til jobben eller tar sin vanlige joggetur. Også spillet Wordfeud var for noen år siden en ordentlig farsott i landet. Dette var en elektronisk versjon av brettspillet Scrabble. Noen spill kan dermed være for alle aldersgrupper og faktisk by på litt hjernetrim. Les mer her.

Andre typer spill

Spillindustrien er svært stor og meget lønnsom, både fordi spillene fenger mange og på grunna v den store variasjonen av elektroniske spill. Noen spill er mer enn bare uskyldig tidsfordriv – mange benytter fritiden til å kunne spille om penger. Det finnes nemlig mange nettsider der du spiller med ekte penger og satser dem på å vinne store beløp. Én av disse sidene er casinospillpånett24.com, der du har mange muligheter til å spille forskjellige typer pengespill, registrere bankkortet ditt og satse ekte penger. Det er flere ganger blitt store avisoppslag om folk som har vunnet millionbeløp på slike nettsider. Slike spill spilles for det meste av voksne, siden det er aldersgrense på pengespill og barn er mer opptatte av underholdning. Siden noen har vanskelig for å gi slipp på det konstante håpet om å bli rike i en fei, har mange blitt avhengige av slike nettsider, men de fleste greier å holde det under kontroll.

Hvordan kan det gagne deg?

Det finnes en enorm variasjon av apper til smarttelefoner, og mange treningsentusiaster laster ned apper som gir deg gode råd om kosthold, og apper som kan brukes når du trimmer. Noen kan ved hjelp av GPS måle omtrent hvor mange skritt du har gått i løpet av dagen, og hvis du registrerer kroppsvekten og høyden din, kan du vite hvor mange kalorier du har forbrent. Noen spill kan lære deg matematikk, mens andre kan lære deg om geografi, og hvordan et samfunn fungerer. Treningsapper brukes for det meste av voksne, og populære sider som Instagram og Facebook brukes av omtrent alle aldersgrupper, siden man da kan holde kontakt med bekjente langt borte og ofte bli en flink fotograf. Flere unge og voksne har fått seg jobb ved å søke aktivt på sosiale medier, og mange har opprettet Facebook-grupper og dermed gjort en samfunnsmessig innsats. Så det finnes spill og nettsider som er mer enn bare meningsløs underholdning, men én ting har alle spill til felles, nemlig tid. Det tar tid å være på slike sider og spille spill, så alt må gjøres med måtehold.