Alle spiller dataspill – både barn, unge og voksne. Mange tester har blitt gjort for å finne ut om det er bra eller ikke å spille dataspill, men det er en grense her som med alle ting. Du kan bli avhengig av alt i denne verden!

data-spill

Det har blitt en stor del av barn og unges kultur å spille spill, og det er bekreftet av medietilsynet at spilling har en sosial og kulturell kvalitet som gjør det viktig for nettopp dem. Fra å være en mer eller mindre latterliggjort aktivitet, er det normalt å spille i dag. Folk deltar på lanpartyer, i spillelag og lever av spill som e-sportutøvere.

Alle spiller populære spill

League of Legends er et populært spill, og er også blant de spillene der spillerne konkurrerer i såkalt e-sport. I tillegg blir stadig flere filmer gjort om til spillkonsepter. Du finner skoleklasser som spiller spillet «The Walking Dead» i livssynstimen for å lære om etikk.

På tross av moralsk tvilsomme spill så spiller vi spill som Infamous og Star Wars: Knights of the Old Republic. Disse spillene gir deg også en slags oppsummering av snille og slemme valg som du har tatt gjennom spillet. De fleste viser tendenser til å ta flest snille valg, selv om de ikke blir belønnet i spillet da.

Som følge av stor tilgang til trådløst internett spilles det mest nettspill sammenlignet med data- og TV-spill.  Det interaktive har blitt en ny farsott i verden. Folk konkurrerer med hverandre og nye nettverk blir skapt. Eventyrspillene har havnet litt i skyggen sammenlignet med de litt mer voldelige spillene.

Både jenter og gutter spiller, og selv de voksne, synes at det er gøy å spille. Ikke alle foreldre støtter barnas spillhverdag, men gamingsamfunnet er kommet for å bli. Nintendo-generasjonens barn har gått litt lenger sammenlignet med sine foreldre og spiller også i dag med e-sport som levebrød! Folk har spilt dataspill siden datamaskinen ble en vanlig gjenstand i hjemmet på 1990-tallet, og i dag spiller alle – både på konsoller og interaktivt på nett. Det nyeste nye nå, er selvfølgelige Pokémon GO, som har fått mennesker i alle aldre opp fra sofaen og ut i gatene på kort tid!